HBWiki

Inloggen en vastleggen!

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


algemeen:digitaal:start

Digitaal

Omdat de belboom niet de meest efficiënte manier van communicatie was, is Hardboard digitaal gegaan. Om je snel wegwijs te maken in deze digitale wereld staan hier een aantal handleidingen.

Digitale logboek

Al het materiaalgebruik wordt bijgehouden op de website, dit is nodig voor de heffing van de huur, het geeft inzicht in beschikbaarheid en schades en de statistieken er van worden ieder jaar gebruikt om het aankoopbeleid bij te stellen. Vul daarom altijd in welk materiaal je hebt gebruikt.
Handleiding digitaal logboek

HBWolk uitleg (Hardboard cloud)

De wolk is de cloud-omgeving van Hardboard, het is Dropbox maar dan op onze eigen server.
Lees meer…

HBWiki

De HBWiki is Wikipedia, maar dan alleen voor en door Hardboard.

De wiki is opgedeeld in een aantal delen, Algemeen, Bestuur, Commissies en Historie.

Het algemene deel is publiekelijk inzichtelijk, hier staat informatie voor alle leden. Daarnaast kunnen alle leden, oud-leden en donateurs hier alles aanpassen, toevoegen en verwijderen. Als er dingen op een pagina niet kloppen, pas ze dan direct aan (door rechts naast de pagina op 'Pagina aanpassen' te klikken)!

Het bestuursgedeelte heeft een pagina die informatie geeft over wat besturen bij Hardboard inhoudt en er is een afgesloten gedeelte waar de besturen door de jaren heen informatie op hebben geslagen om het huidige bestuur te helpen. Uiteraard is dit gedeelte slechts toegankelijk en te wijzigen door het huidige bestuur.

Naast het bestuur heeft ook iedere commissie haar eigen publiekelijke pagina, op deze pagina wordt uitgelegd wat de commissie doet en hoe je er bij kan komen! Daarnaast heeft ook iedere commissie haar eigen afgesloten gedeelte dat slechts toegankelijk is voor mensen die op dat moment in die commissie zitten.

Het laatste gedeelte, de Hardboard Historie, is weer publiekelijk inzichtelijk en publiekelijk aanpasbaar. De hoop is dat dit een levend geschiedenisboek wordt over onze vereniging.

Overzetten naar de Wiki

De wiki gebruikt een eigen syntax, hieronder lees je hoe je zo snel mogelijk dingen omzet naar deze stijl.

Plugins

De www-commissie heeft al een bergje met plugins geïnstalleerd, mis je een plugin (bekijk hier alle opties), stuur dan een mailtje naar de www-commissie.

algemeen/digitaal/start.txt · Laatst gewijzigd: 19-04-2019 12:56 (Externe bewerking)