HBWiki

Inloggen en vastleggen!

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


algemeen:kitetricktionary:platinum

Platinum

Zodra je de basis kite-tricks van de Gold card kan, wordt het tijd voor het echte werk! Als je de tricks op de Platinum card landt, krijg je geheid de 'aaaah's' en 'ooooh's' van de toeschouwers op het strand.


1. Backroll to toeside

Zoals de naam doet vermoeden is de backroll to toeside een vervolg op de backroll. Hierbij komt er een extra backende rotatie van 180 graden bij waarbij je toeside landt.


2. Dubbele backroll

Dubbele backroll zijn twee backside rotaties in één sprong.


3. Frontroll transition


4. S-Bend

Hier de top-tips van Progression:

Keeping it Koole

Bas Koole heeft voor The Kite Show ook een progressie serie gemaakt. Deze serie loopt je door de tricks ter voorbereiding voor een S-Bend tot de uiteindelijke S-Bend.

Hooked popped front roll
Front roll variations
Raley and unhooked front roll
S-Bend

5. Indy glide

Indy glide spreekt redelijk voor zich. Pop af, mag zowel ingehaakt als uitgehaakt. Draai zodra je hoogte hebt je knieën in tegen de vaarrichting en grab het midden van je board.


6. Handplant transition


7. Darkslide


8. Deadman


9. Board-off


10. Raley to blind

Railey to blind is een voorloper van de blind judge. Het is een railey waarna een backside 180 volgt. Je landt deze truck blind.

Pro tip: 1. probeer eerst eens een ingehaakte pop to blind 2. Hou bij deze truck de kite laag, hoe hoger de kite staat hoe moeilijker die wordt.


11. Blind Judge

Blind judge is het vervolg op een railey to blind. Bij deze truck doe je nog steeds een backside 180 na je pop, echter nu pass je de bar in de lucht. Hierbij landt je dus toeside.

Pro tip: 1. Om de pass makkelijker te maken moet je na het poppen de bar naar je heup trekken met twee handen, daarna pas los laten en passen. 2. Probeer voor deze truck eerst eens een pass op het land of slidend over het water.


12. Back to blind

Back to blind is het begin van een KGB. Na een uitgehaakte backroll stop je je rotatie en draai je de andere kant op to blind.


13. S-Bend to blind

Na een volledige sbend volgt een backende 180 waarbij je blind landt.


14. 50 km/u varen

Gewoon iets harder knallen dan om 35 km/u te varen.


15. 60 km/u varen

Gewoon hard knallen…


16. F16

Dit is een uitgehaakte backrol met een kiteloop. Het is dus handig als je een uitgehaakte backrol en kiteloop kunt.

Het begin van deze truck is hetzelfde als de backrol op het feit na dat je kite nu wat hoger staat half 11 a 11 uur. Dit zorgt voor meer lift en een iets minder harde pull van de kiteloop wat fijn is om te leren). Zet je backrol in en stuur tegelijk je kite hard over 12uur heen tegen je vaarrichting in (= loopen). Wat kan helpen is twee handen aan 1 kant van de bar brengen (zie video 1).

De timing is belangrijk, je moet eigenlijk al iets verder als half rond zijn wil de kite echt beginnen te trekken. Zo trekt de kite je uit je rotatie (hetzelfde als een ingehaakte backrolkiteloop). Een indicatie; op het moment dat je afzet ben je al voor 1/4 gedraaid en moet je kite ongeveer op half 1 zitten.

Je draait lekker (BLIJVEN TREKKEN aan 1 kant van je bar tot die kite rond is) verder en op het moment dat je het water weer ziet, board een beetje downwind, door je kniën in en sticken die landing!


17. Kiteloop-downloop

Kiteloop met downloop is een hoge kiteloop waarbij het noodzakelijk is om vervolgens de downloopen. Als je deze downloop niet doet zal je onder je kite door vliegen. Zodra je hoog genoeg zit merkt je vanzelf wel wanneer dit nodig is.

Probeer eens te downloopen bij de landing van een normale sprong.


18. Stoppen met board-off


19. Strapless keren

Er zijn veel variaties voor strapless transitions die allemaal op het water blijven.

Tack

Jibe


20. Strapless sprong


21. Strapless rotatie


22. Slim Chance

Een slim chance, niet te verwarren met een s-mobe, is een frontroll met een backside pass. Bij deze truck hang je helemaal inverted (op de kop). Filmpje spreekt voor zich:


23. S-Bend-pass

S-bend pass is precies dezelfde rotatie als een s-bend to blind. Dus na je s-bend een backende 180. Bij deze truck pass je de bar in de lucht waardoor je toeside landt.


24. Back to blind-pass

back to blind pass is in feite dezelfde beweging als de eerder genoemde back to blind. Hierbij pass je echter de bar in de lucht.

Het vervolg op deze truck is de KGB, hier doe je na de backroll een backende 360 met een airpass. Dit is een van de moeilijkere trucjes binnen het kiteboarden.


25. 313

313 is een frontside 360 met een airpass.

Pro tip: 1. Probeer voor deze truck eerst eens een railey to wrapped. 2.Hou de kite laag en probeer hem eerst eens goed underpowered.


26. Blind Judge 3

Blind judge 3 is een vervolg op de blind judge. Hierbij doe je een backside 360 met een airpass.


27. Backmobe


28. Foxy fiend

Ga los en bedenk die te gekke en gave nieuwe trick die jouw naam gaat krijgen door hem als eerste kiter ooit te landen!


algemeen/kitetricktionary/platinum.txt · Laatst gewijzigd: 19-04-2019 12:56 (Externe bewerking)