HBWiki

Inloggen en vastleggen!

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


algemeen:vervoer:tripkoffer-xl

HB-Tripkoffer XL handleiding

Contents TRIPKOFFEREN!!! 2 Beleid 2 Schades 2 Rijbewijs 2 Inventaris en inrichting 2 Iets kapot? 2 Achterlaten 2 Cruizzen met de tripkoffer XL 2 Aankomst en optuigen tripkoffer XL 2 Tot slot 3

TRIPKOFFEREN!!!

Whoohooo, je gaat weg met de tripkoffer XL!

Beleid

Schades

Voor de tripkoffer XL geldt het standaard aanhangwagenbeleid: Verhouding 6:2 voor chauffeur:passagier(s) met een max van €600 voor de chauffeur en €200 per inzittende.

Rijbewijs

Om met de caravan te mogen rijden heb je een HB-trailer rijbewijs nodig.

Inventaris en inrichting

In principe is alles aanwezig om lekker te kunnen kamperen! Doe toch, voor je vertrekt, even een check er geen belangrijke dingen missen. Dit voorkomt verrassingen!

Iets kapot?

Kan gebeuren. Zorg zelf even voor een vervangend onderdeel. Lukt dit niet, bijvoorbeeld omdat het gerepareerd moet worden, geef dit dan aan bij de vervoercommissie! Doe anders meteen even: [vervoercommissie@dwvhardboard.nl-mailto:vervoercommissie@dwvhardboard.nl] :)

Achterlaten

Laat de tripkoffer netjes achter. Doe je dit niet dan mogen de nieuwe trippers, die de meuk moeten opruimen, een kratje pils of 3L pak wijn kopen op kosten van de rommelmakers. Proost! (maak wel even wat foto’s van de meuk.)

Cruizzen met de tripkoffer XL

Voor je gaat rijden met de caravan zijn een aantal zaken van belang:

 • Spiegels: Alleen nodig bij de tank. Ze liggen voorin, bovenin de caravan.
 • Pootjes: Zorg ervoor de pootjes helemaal omhoog gedraaid zijn. De tool hiervoor ligt onder de bank in de caravan. Een sleutel 19 kan hier ook voor gebruikt worden.
 • Afmetingen: Let erop dat de caravan erg groot is. Lengte: 5m, breedte: 2m, hoogte: 2.5m.
 • Bandespanning: Check vooraf de bandenspanning. Zet dit op de maximale spanning die aangegeven staat op de band. Voor de bus en auto staat de geschikte spanning aangegeven in de deuropening.
 • Windgevoeligheid: De caravan is groot en licht. Rijd voorzichtig met harde wind.
 • Snelheid: In Nederland mag je met een aanhanger maximaal 90 rijden. Let erop dat dit in andere landen anders kan zijn.

Aankomst en optuigen tripkoffer XL

Bij het optuigen van de tripkoffer zijn ook een aantal zaken belangrijk:

 • Pootjes: Draai als eerste de pootjes naar beneden. Eerst voor (dan blijft het zwenkwieltje heel), dan achter. Bij zachte grond is het verstandig hier een plankje, steen, o.i.d. onder te leggen. De tool hiervoor ligt onder de bank in de caravan (of sleutel 19).
 • Gas: De gasfles ligt onder de bank links voorin de caravan. Draai de dop van de fles en zet hier de slang met drukregelaar aan (kraantje dicht). Het andere uiteinde van de slang kun je buiten de caravan bij de dissel vastmaken. Draai de kraan bij de fles open en ruik even goed of hij niet lekt. Binnenin de caravan onder het fornuis zitten meer gasschakelaars (ook 1 voor de kachel). Deze zijn gelabeld. Belangrijk!: draai steeds na het koken het gaskraantje bij de gastank dicht.
 • Stroom 230V: Links voorin de caravan onder de bank ligt een kabel met blauwe stekker die in een camping stroompaaltje gestopt kan worden.
 • Stroom 12V: Op de vloer voor het fornuis zit een witte knop. Door deze in te drukken wordt de omvormer van 230V naar 12V ingeschakeld. Hiermee kan bijvoorbeeld de kraan aangezet worden.
 • Tafels/bedden: de poten van de tafels kunnen ingeklapt worden en kunnen los gehaald worden door ze omhoog te tillen en dan naar je toe te trekken. Je kunt er een bed van maken door deze tafels op dezelfde hoogte als het bed te leggen. Voor de grote tafel moet dan ook het plankje gelegd worden voor de stevigheid.
 • Water: Onder het fornuis zit een watertank. Als deze gevuld is kun je met het knopje op de vloer de kraan aanzetten.
 • Koelkast: Het is nog onduidelijk of de koelkast werkt. Mocht je het weten kun je dat hier bij schrijven: …
 • Aardlek: Als de aardlekschakelaar is doorgeslagen kun je deze weer omzetten in de hoge kast.
 • Kachel: De gasschakelaar voor de kachel zit onder het fornuis. Of de kachel werkt is nog niet duidelijk. Ben je daarachter kun je dat hier opschrijven: …

Tot slot

Hiermee zijn de belangrijkste punten wel behandeld. Mochten er toch nog vragen zijn kun je terecht bij de vervoercommissie. Tripkofferse!

algemeen/vervoer/tripkoffer-xl.txt · Laatst gewijzigd: 19-04-2019 12:56 (Externe bewerking)